ZABAVNO & DRUŽABNO

Dvojec Okustični o resničnih življenjskih situacijah in okoliščinah

Okustični predstavljajo novo glasbeno stvaritev, single ‘Se vrti (Ko si na tleh)’. Skladba, katere avtorja sta člana Okustičnih, Mate Bro (glasba, tekst) in Karin Zemljič (glasba), vsebuje tudi sample Pop Designove ‘Ko si na tleh’; seveda z blagoslovom avtorjev.

Dvojec Okustični se je predstavil na Emi 2019.Foto: Alesh Maatko

Skladba Se vrti (Ko si na tleh) tako kot mnoge druge skladbe, za katerimi stoji Mate, govori o resničnih življenjskih situacijah in okoliščinah; svet se vrti ne glede na to, kaj se dogaja meni, tebi ali vam. Tudi, če stojimo na miru.

Z blagoslovom avtorjem

Se vrti (Ko si na tleh) so odpeli Mate Bro in Karin Zemljič s
pridruženo članico Jadranko Juras, odigrali pa Mate Bro (kitara, bas
kitara) z Juretom Rozmanom na bobnih in Markom Črnčecem na klaviaturah, v
njej pa slišite tudi sample skladbe Pop Design – Ko si na tleh.

Skladba je še ena, ki napoveduje izid prvenca dua Okustični, ki bo izšel v letošnji jeseni. Okustični so z unikatnim glasbenim izrazom in premišljenim avtorskim pečatom v letu 2017 prevetrili slovensko glasbeno pokrajino z debitantsko skladbo ‘Pri nas’. Folk pop skladbo, ki se kiti z igrivo, svežo vokalno interpretacijo, je s svojim magičnim vokalom začinila Jadranka Juras. V lanskem letu so svojo žanrsko odprtost pokazali z reinterpretacijo, prefinjeno in z okusom, slovenske klasike, Benčeve ‘Ta noč je moja’, v letošnjem letu pa navdušili z izvedbo skladbe ‘Metulji plešejo’ na EMI (in njeno ljudsko edicijo, s citrami).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X