FESTIVALI

DSZG Poprock: Zasedba Josip Brass se je poigrala z besedo mina

Na festivalu DSZG se bo na prvem večeru, ki so ga poimenovali Poprock, predstavilo deset izvajalcev, ki vam jih predstavljamo na Evrovizija.com. Četrta po vrsti je zasedba Josip Brass, ki se bo na prvem festivalskem večeru predstavila s pesmijo Mina.

Zasedba Josip Brass stavi na pesem Mina.Foto: Petra Strašek

Zasedba Josip Brass so skupina profesionalnih glasbenikov, ki so se združili v želji po preigravanju kvalitetne glasbe svetovnih in domačih izvajalcev, v nekoliko drugačni, skoraj bigbandovski preobleki, kar pa je prvenstveno le odskočna deska skupnega ustvarjanja. Tako poleg repertoarja velikih tujih imen ter slovenskih Benča, Slavka Ivančiča idr. ustvarjajo in pišejo tudi avtorske skladbe ter aranžmaje, dejavni pa so še v številnih drugih avtorskih zasedbah.

Jedro Josip Brass sestavljajo vokalist Uroš Buh (ReLight, Same babe, Natriletno kolobarjenje s praho, Zaklonišče prepeva), bobnar Rok Kovačič (Aikula, Putrovke), kitarist Matjaž Ugovšek (Same babe, Slon in sadež) ter pianist Rok Šinkovec (Brencl banda, Slon in sadež), ki so k sodelovanju privabili še izvrstno pihalno sekcijo pod vodstvom trobentača Sebastjana Jermola (Big band Grosuplje), s pozavnistom Brankom Mrakom (Pihalni orkester Vogrsko, Pihalni orkester Žiri, The Zombies) in saksofonistom Nacetom Kogejem (Aikula, Pihalna godba Idrija). Basist zasedbe Josip Brass je Ljubljančan Daniel Homšak (Blue train Quintet, Easy walkers, Jezdeci prostranih dimenzij).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X