FESTIVALI

DSZG Poprock: Kristina Oberžan in Hamo tokrat skupaj v duetu

Na festivalu DSZG se bo na prvem večeru, ki so ga poimenovali Poprock, predstavilo deset izvajalcev, ki vam jih predstavljamo na Evrovizija.com. Peta po vrsti bosta zapela Kristina Oberžan in Matevž Šalehar – Hamo, in sicer pesem Zato živim …

Kristina Oberžan in Matevž Šalehar – Hamo stavita na pesem Zato živim.Foto: Promo foto

Kristina Oberžan je v Sloveniji najbolj prepoznavna kot vrhunska jazz pevka, čeprav njeno znanje, glasbena širina ter pevske sposobnosti dokazujejo mnogo več. Kristina je magistrirala iz jazz petja na Univerzi za jazz v Grazu ter bila v času študija deležna številnih mednarodnih nagrad in štipendij na pevskem področju. Leta 2007 je pri ZKP RTV izdala svoj prvi CD posvečen slovenski popevki z naslovom Kakor lep roman, ter prejela nagrado na Slovenski popevki za najboljšo izvajalko. Kristina redno sodeluje z vrhunskimi glasbeniki v Sloveniji in tujini. Poleg pevske kariere se posveča tudi poučevanju petja in je bila med leti 2008 in 2011 prof. jazz petja na Konzervatoriju za glasbo v Ljubljani ter Zavodu Sv. Stanislava v Ljubljani. Leta 2010 si je v ZDA pridobila posebno licenco za poučevanje pevske tehnike Speech Level Singing. Od leta 2012 se posveča petju na turisticnih ladjah po celem svetu. Trenutno živi v Veliki Britaniji, kjer nadaljuje s pevsko kariero ter poučuje petje.

Matevž Šalehar – Hamo pevec, kitarist in vodja in skupine Hamo & Tribute 2 Love je na glasbenem prizorišču aktiven od sredine devetdesetih. Začne se, ko z bratom ustanovita skupino Babewatch, v kateri se kot avtor podpiše pod dva albuma in več sto koncertov. L. 2005 ustanovi blues-rock posadko Hamo & Tribute. 2010 v sodelovanju z Galom Gjurinom nastopita na festivalu Ema in skladba Črni konji čez nebo, postane najbolj predvajana skladba leta 2011. 2012 z avtorsko skladbo Ti prihajaš doseže odmevno zmago, po izboru strokovne žirije, na petdeseti Slovenski popevki. Leto kasneje skupina H&T2L izda prvenec Dve, Hamo pa ob tem piše in posoja glas, še za druga glasbena imena (Alma Merklin, Marko Zaletelj, Da John, Slovenski Klas, Escape String Quartet, Ditka, Gušti, BFM, Terkaj, Jernej Zoran, Vlado Kreslin …) Leta 2014 ga povabijo v, ponovno združene, Mlade Leve, kjer zamenja Janeza Bončino. Marca 2015, v omejeni vinilni različici, izide drugi album H&T2L Pol, decembra pa njegovo nadaljevanje Pol S.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X