FESTIVALIPOPEVKA

DSZG Popevka: Eva Boto se bo spraševala, kaj je to življenje

Na festivalu DSZG se bo v drugem večeru, ki so ga poimenovali Popevka, predstavilo deset izvajalcev, ki vam jih predstavljamo na Evrovizija.com. Peta po vrsti je naša nekdanja evrovizijska predstavnica Eva Boto, ki prihaja iz Šentjanža pri Dravogradu na Koroškem.

Eva Boto se bo predstavila s pesmijo Kaj je to življenje.Foto: Alesh Maatko

Eva Boto oje že od otroštva. Kot 10-letna deklica je nastopila na Mednarodnem pevskem festivalu Super Chris v Avstriji in zmagala. Za njo je tudi že nekaj nastopov na festivalu FeNS za mlade, kjer je leta 2008 dosegla 1. mesto, leta 2009 pa tretje. Leta 2010 je bila razglašena kot najbolj talentirana na pevskem oziroma glasbenem tekmovanju v Ljubljani, naslednje leto pa tam tudi zmagala.

Eva BotoFoto: Alesh Maatko

Širši slovenski javnosti je postala znana s sodelovanjem na Misiji Evroviziji, oddaji, v kateri se je izbiralo slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2012. Že od začetka oddaje je veljala za favoritko in prišla vse do finala, kjer si je priborila vstopnico za nastop na Emi 2012. Na tej je tudi zmagala s pesmijo Verjamem, s katero je Slovenijo maja zastopala na Pesmi Evrovizije 2012 v Bakuju. Istega leta se je udeležila še Melodij morja in sonca, kjer se je predstavila s pesmijo Dvigni mi krila in zasedla 2. mesto. Nastopila je tudi na Poletni noči, prireditvi ob 50-letnici Slovenske popevke, in sicer s pesmijo Včeraj, danes, jutri Elde Viler. Leto 2012 je zaznamovalo tudi sodelovanje z Janom Plestenjakom pri pesmi To leto bo moje, eni največjih slovenskih uspešnic tistega leta. Leta 2013 je izdala pesem Plus in minus, leta 2014 pa pesem Na kožo pisana, za katero je posnela tudi videospot. 2015 je sodelovala pri projektu Slove’n’aid in še s 15 slovenskimi glasbeniki posnela dobrodelni singel En svet. Po končani gimnaziji se je vpisala na Pedagoško fakulteto v Mariboru. Septembra 2014 je na mednarodnem festivalu za mlade pevce Silver Yantra v Bolgariji osvojila glavno nagrado.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X