EVROVIZIJA

Drzen slogan Pesmi Evrovizije 2017; V Kijevu bomo slavili raznolikost

Ukrajinska nacionalna radiotelevizija UA:PBC ter Evropska zvezda radiotelevizij EBU sta tik pred žrebanjem (razporeditvijo) sodelujočih držav v prvi in drugi predizbor sporočili slogan Pesmi Evrovizije 2017. Ta se glasi Celebrate Diversity oziroma Slavimo raznolikost.

V Kijevu bomo praznovali raznolikost.Foto: EBU / Eurovision.tv

Evrovizijski izbori imajo vse od leta 2004 dalje uradni logotip, ki je vsako leto s strani države gostiteljice nadgrajen s sloganom oziroma temo, ki na nek način zajema in predstavlja identiteto države. Nič drugače ni letos, ko so se organizatorji – skupaj z zvezo EBU – odločili za Celebrate Diversity oziroma Slavimo raznolikost. Kot kaže gre za precej aktualen slogan, ki se med drugim navezuje tudi na ukrajinsko tradicijo.

Svojega navdušenja nad izbranim sloganom ni mogel skriti Jon Ola Sand, evrovizijski nadzornik, ki je med drugim dejal, da gre na nek način za nadgradnjo lanske teme ‘Come together (Pridimo skupaj)’, saj je ravno raznolikost po njegovem mnenju glavna vrednota Pesmi Evrovizije.

Organizatorji so ob predstavitvi zapisali, da so oblikovalci (izbrani sta bili kreativni agenciji Republique in Banda) dobili navdih v ukrajinski tradiconalni ogrlici Namisto (Namysto). Odločili so se za živahne barve. Vsaka kroglica na ogrlici ima svoj vzorec, tako da je edinstvena, kot so edinstvene države, ki sodelujejo na izboru.

Navdih za slogan so dobili v tradicionalni ukrajinski ogrlici Namisto.Foto: EBU / Eurovision.tv

Na Pesmi Evrovizije 2017 se bo 9., 11. in 13. maja predstavilo 43 držav. Ukrajina obljublja, da bo letos pripravila edinstveno glasbeno praznovanje, kjer bo v ospredju kultura, tehnologija in umetniška ustvarjalnost.

Tematike Pesmi Evrovizije so bili skozi leta zelo različne. Med drugim smo na največjem glasbenem tekmovanju gradili mostove, vsi smo bili eno, prižigali smo ogenj, da o pravi fantaziji, moderni pravljici, prebujanju, različnih glasbenih ritmih in srčnem utripu niti ne govorimo. Kakor koli, poglejmo primere tematskih evrovizijskih sloganov zadnjih nekaj let oziroma od leta 2002 dalje …

2002 Estonija Talin A Modern Fairytale
2003 Latvija Riga Magical Rendezvous
2004 Turčija Istanbul Under The Same Sky
2005 Ukrajina Kijev Awakening
2006 Grčija Atene Feel The Rhythm!
2007 Finska Helsinki True Fantasy
2008 Srbija Beograd Confluence of Sound
2010   Norveška Oslo Share The Moment!
2011 Nemčija Düsseldorf Feel Your Heart Beat!
2012 Azerbajdžan Baku Light Your Fire!
2013 Švedska Malmö We Are One
2014   Danska København #JoinUs
2015 Avstrija Dunaj Building Bridges
2016 Švedska Stockholm Come Together
2017 Ukrajina Kijev Celebrate Diversity
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button