EVROVIZIJA

Drama! V Ukrajini kar nekaj težav pri izbiri evrovizijskega mesta

Čeprav je na začetku kazalo, da bo vse skupaj potekalo gladko in brez težav, smo se zmotili prav vsi; tako ljubitelji evrovizije kot tudi organizatorji 62. Izbora za Pesem Evrovizije. Za tem, ko so izbrali tri finaliste (Kijev, Dnipro ter Odeso) za gostovanje tekmovanja, se je zgodba zakomplicirala.

Mesto Dnipro je v novi fazi pogajanj že izboljšal ponudbo za areno.Foto: Facebook Eurovision Dnipro 2017

Vsa tri mesta imajo kar nekaj težav z dvoranami. Kijevska športna palača, ki bi imela novinarsko središče 500 metrov stran je potrebna temeljite prenove, prav tako arena v mestu Dnipro. Prenovo vsake dvorane ocenjujejo na najmanj deset milijonov evrov. V Odesi bi bilo potrebno pokriti stadion. Omenja se, da bi to lahko naredili s pokritim šotorom, ki ga ponuja nemško oziroma švicarsko podjetje. Strošek tega naj ne bi presegel štirih milijonov. Seveda ni vse v dvoranah, tu so še potrebne hotelske namestitve, letališče, varnostno vprašanje in vse ostalo, kar je potrebno za nemoten potek tekmovanja.

Vse skupaj želi vsaj malo omehčati vodja ukrajinske delegacije na Pesmi Evrovizije, Viсtoria Romanova, ki je spregovorila o pripravah na evrovizijsko tekmovanje, o izboru mesta ter o financiranju. Mesto, ki bo prihodnje leto gostilo 62. tekmovanje za Pesem Evrovizije bi naj bilo znano najprej 27. julija, nato so datum prestavili na 1. avgust, sedaj pa je znano le, da so si vsi skupaj vzeli še nekaj časa, saj ko bo usoda enkrat zapečatena poti nazaj ne bo.

Victoria je pojasnila, da se je organizacijski komite odločil, da dajo vsem trem kandidatom še nekaj česa, predvsem da močno izboljšajo svoje ponudbe. “Izbor mesta je najbolj pomembna stvar v zgodbi, ki se ji reče Evrovizija. Ravno zaradi tega ne bo nič narobe, če si vzamemo še nekaj dni časa, da bomo na koncu vsi skupaj stoodstotno prepričani, da smo se pravilno odločili,” je še dodala Romanova.

Športno dvorano v Kijevu so leta 2005 kar prekrili, da so jo na hitro olepšali.Foto: Alesh Maatko

Ukrajinska vlada je medtem zvezi EBU glede Pesmi Evrovizije 2017 že podala finančno garancijo, in sicer v višini 15 milijonov evrov.

Kot smo še izvedeli bo organizacijski komite ta teden dobil še dodatne informacije od vseh treh mest, prihodnji teden pa sledijo takoimenovana pogajanja z vsakim mestom posebej. Tako je pričakovati, da bo evrovizijsko mesto znano do konca avgusta, morda celo kakšen dan ali teden kasneje …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button