EVROVIZIJA

Drama in cel kup težav v Kijevu; odstopilo organizacijsko vodstvo

Ko smo lani jeseni po vseh zapletih in zamudah v zvezi z organizacijo evrosonga v Kijevu vendarle mislili, da so se stvari umirile in da so mnogi le ustvarjali nepotrebno paniko, pa so se, kot kaže, stvari tri mesece pred festivalom spet močno zapletle.

Iz organizacijskega odbora je namreč izstopilo nekaj ljudi na najvišjih položajih za izvedbo evrosonga: Izvršna producenta Oleksandr Harebin in Viktorija Romanova, komercialna direktorica Irina Asman, vodja dogodka Denis Bloščinski s celotno ekipo ter celo vodja varnosti Oleksij Karaban.

Viktorija RomanovaFoto: NTU

V dramatičnem pismu, s katerim so seznanili tudi EBU, so izjavili, da zaradi netransparentnosti poslovanja, nejasne delitve odgovornosti in pristojnosti, zamud pri podpisovanju pogodb z zunanjimi izvajalci in koruptivnih potez vodstva ukrajinske nacionalne televizije.

Omenjen je bil zlasti novo imenovani namestnik direktorja Pavlo Gricak. Slednji se brani, da je bil povabljen k delu kot neke vrste krizni menedžer, ker so mnoge stvari v zvezi z organizacijo že močno zamujale. Hkrati je tiskovna služba izdala pomirjujoče sporočilo, češ da ni odstopila celotna organizacijska ekipa, ampak samo nekateri posamezniki.

Viktorija Romanova na nedavnem žrebanju vrstnega reda.Foto: Eurovision.tv

Kljub vsemu se zdi, da je situacija dovolj resna, saj je posebno izjavo objavila celo EBU. V njej se sicer diplomatsko izogiba konkretnih zadev, med vrsticami pa je mogoče prebrati, da gre predvsem za notranje zadeve na ukrajinski televiziji, vseeno pa Ukrajince jasno poziva, naj se čimprej spet lotijo dela, ne glede na morebitne kadrovske spremembe.

Na sinočnji tiskovni konferenci so predstavniki NTU objavili, da se bo že nekajkrat preložena prodaja vstopnic vendarle začela, in sicer že danes, 14. februarja, ob 20.15 na spletni strani www.concert.ua. Organizatorji letos niso predvideli nobenih posebnih aranžmajev za člane evropskih fan-klubov OGAE.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button