FESTIVALI

Dnevi slovenske zabavne glasbe se selijo na Gospodarsko razstavišče

Že drugo leto zapored bo glasbeni projekt Dnevi slovenske zabavne glasbe ponudil prostor glasbenim ustvarjalcem in izvajalcem različnih glasbenih žanrov. Aprila bomo na Gospodarskem razstavišču prisluhnili različnih glasbenim zgodbam in še popevkam.

Vse skupaj se bo začelo s koncertom Neishe z gosti Big Band RTV Slovenija, nato bomo slišali nove popevke, za zaključek pa bo tu še poprock večer, ki sledi novim glasbenim smernicam.

Aprila bo nacionalna televizija na Gospodarskem razstavišču (na istem prizorišču, kjer se je zgodila Ema 2017) širokemu krogu ustvarjalcev in
ljubiteljem različnih glasbenih žanrov ponudila kar tri glasbene večere.

 »V veliko čast mi je nastopiti na tem odru kot tudi otvoriti festival. Na mojem koncertu boste lahko slišali povsem nove pesmi iz sveže plošče Vrhovi kot tudi stare uspešnice. Posebna poslastica bodo pesmi iz plošče Radiofonika, za katero smo združili moči z Big Bandom RTV Slovenija. Mislim, da bo to enkraten večer, ki se ga že zelo veselim,« je dejala Neisha, ki bo 10. aprila odprla festival DSZG.

Neisha bo otvorila letošnji festival DSZG.Foto: Alesh Maatko

Predstavitve tekmovalnih popevk

Prvi program Radia Slovenija bo med
10. in 14. aprilom ob 8.30, v terminu oddaje Dobro jutro z Anjo, vsak
dan predvajal po dve skladbi. Na Radiu Koper bodo skladbe predstavljene
med 11. in 14. aprilom vsako jutro med 8. in 8.30. uro. V tednu pred
festivalom se bo predstavitvam pridružil tudi Radio Maribor. Pesmi bo
mogoče slišati v oddajah Glasbeni klub v torek, 4. aprila, ob 18. uri in
Glasbeni radiogram v soboto, 8. aprila, ob 10. uri.

Popevka, 15. april 2017
Vrstni red nastopajočih na Popevki: Matjaž Kumelj (PO SVOJI POTI), Nuška Drašček (TAK DAN), Omar Naber (MIŽE), Aleksander Novak (DOTIK STARE LJUBLJANE), Mon’ami (KUŠN ME), Slavko Ivančič (MED VALOVI IN OBLAKI), Po drugi strani (NA KONEC LJUBLJANE), Zala Smolnikar (FANT Z ULICE), Gašper Rifelj (UTRIP SRCA), Jana Šušteršič (SAMA), Alex Volasko (NAD LJUBLJANO SE DANI), Darja Švajger (SLUTNJA).

Po predstavitvi vseh dvanajstih popevk bo strokovna žirija izbrala tri superfinaliste, med katerimi bodo gledalci in poslušalci s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo festivala Popevka.

Lani je bila najbolj prepričljiva popevka Eve Boto.Foto: Alesh Maatko

Predstavitve tekmovalnih pesmi

Vse tekmovalne pesmi lahko premierno
poslušate na Valu 202 od 3. aprila dalje ob 16.30 po Popevki tedna. Med
17. in 21. aprilom bodo tekmovalne pesmi predstavljene tudi na Prvem
programu Radia Slovenijav rubriki Dober dan z Anjo, in sicer ob 8.30. Na
Radiu Koper bodo skladbe predstavljene med 18. in 21. aprilom vsako
jutro med 8. in 8.30. uro. V tednu pred festivalom se bo predstavitvam
pridružil tudi Radio Maribor. Pesmi bo mogoče slišati v oddajah Glasbeni
klub v torek, 11. aprila, ob 18. uri in Glasbeni radiogram v soboto,
15. aprila, ob 10. uri.

Poprock, 21. april 2017
Vrstni red nastopajočih na Poprocku: Kalamari (VRTILJAK), Sara Lamprečnik (LE TI TO ZNAŠ), Žiga Rustja (POZABI NA VSE), Bomb Shell (TIDIDAM), Nina (TE NE PREMAKNE), Andraž Hribar (HUANANI), Mama rekla (NA KRILIH ZMAJA), Amadea Begovič (LE SRCE), Luka Sešek (MASKA), Roundsquare (SVET), Anabel (OB KAVI), Anika Horvat (DIHANJE).

Po predstavitvi vseh dvanajstih skladb bo strokovna žirija izbrala tri finaliste, med katerimi bodo gledalci in poslušalci s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo drugega festivala Poprock.

Strokovna žirija bo ob zaključku drugega festivalskega večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrade v naslednjih kategorijah: nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

Alex Volasko je lansko leto osvojil poprock večer.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button