FESTIVALI

Dare Kaurič: Skladba je malce trša, kot je v navadi za festivale

Dare Kaurič, član zasedbe Kingston in avtor mnogih glasbenih uspešnic, bo to soboto, 9. julija, znova nastopil v amfiteatru portoroškega Avditorija, kjer bo potekal že 36. festival Melodije morja in sonca. Dare tokrat stavi na melodijo Na ta lep in sončen dan.

Dare Kaurič se počasi pripravlja na nastop na MMS 2016.Foto: Menart

Dare je že stari znanec festivala Melodije morja in sonca, saj je kot izvajalec in avtor že večkrat sodeloval na njem. S Kingstoni je dosegel tri zmage, in sicer leta 1996 s skladbo Ko bo padal dež, leta 1998 s skladbo Cela ulica nori in leta 2002 s skladbo Hotel Modro nebo. Leta 2004 je zmagal kot avtor skladbe Brizgalna brizga, v izvedbi zasedbe Atomik Harmonik. Sledilo je desetletje premora, ko je na festivalu leta 2014 nastopil z zasedbo Fauš Dur z izredno lepo sprejeto bluesovsko skladbo Čisto na dnu, lansko leto pa je na festivalu njegovo skladbo Hit poletja izvajala ženska vokalna skupina Šturle.

Dare, ki je pri pesmi Na ta lep in sončen dan avtor glasbe, besedila in aranžmaja, pravi: “Skladba po zvoku definitivno izstopa iz kalupov trendovske spolirane pop produkcije. Je malce trša, kot je v navadi za festivale, za kar je poleg mene odgovoren tudi ‘soborec’ iz nekdanje skupine KuZle, ki je poskrbel za miks.” Besedilo skladbe je, kot smo pri večini Daretovih tekstov že vajeni, polno pozitive, tako da nasmeh na ustnicah ne bo izostal. Vsekakor pa pri tekstu ne gre zgolj za obračanje treh stavkov skozi celo pesem.

Dare Kaurič z zasedbo KingstonFoto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X