EVROVIZIJA

Dansko bo v Stockholmu zastopala zasedba Lighthouse X

Soldiers Of Love je pesem, ki je zmagala na letošnjem danskem izboru Dansk Melodi Grand Prix. V velikem finalu je bila tako najbolj prepričljiva zasedba Lighthouse X …

Zmagovalci danskega izbora 2016 … Lighthouse X.Foto: Wouter van Vliet / EBU

Osvojii 42 % vseh glasov

Zmagovalna pesem Dansk Melodi Grand Prix je postala Soldiers of love, s katero se bo zasedba Lighthouse Xpredstavila v drugem predizboru, 12.
maja.

Na letošnjem izboru Dansk Melodi Grand Prix, ki so ga vodili Jacob Riising, Hilda Heick in Annette Heick, se je predstavilo deset tekmovalcev: Anja Nissen – Never alone, Bracelet – Breakaway, David Jay – Rays of sunlight, Jessica – Break it good, Kristel Lisberg – Who needs a heart, Lighthouse X – Soldiers of love, Muri & Mario – To stjerner, Simone – Heart shaped hole, Sophia Nohr – Blue horizon terVeronicas Illusion – The wrong kind.

Do zmagovalca so tokrat prišli v dveh krogih, in sicer je v prvem krogu strokovna komisija (Vicky Leander, Christina Chanée, Mette Thorning Svendsen, John Gordon in Dennis Johannesson) ter ljudstvo izbralo tri polfinaliste.V drugem krogu je o usodi zmagovalca in novega danskega predstavnika odločalo ljudstvo, ki se je na koncu odločilo takole:

  1. Lighthouse X – Soldiers of love (42 % vseh glasov)
  2. Anja Nissen – Never alone (36 % vseh glasov)
  3. Simone – Heart shaped hole (22 % vseh glasov)
Lighthouse XFoto: Wouter van Vliet / EBU
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X