TORINO 2022

Danska optimistično v novo sezono

Danska, ki je na letošnjo Evrovizijo poslala dvojec Fyr & Flamme, ki s skladbo Øve os på hinanden v stilu osemdesetih tokrat ni videla finala, že odpira novo evrovizijsko sezono. Vsi zainteresirani glasbeniki lahko nove pesmi pošljejo na nacionalno televizijo vse do 29. oktobra, nato pa se bo sestala komisija, ki bo izbrala osem najboljših pesmi.

Danski na ESC 2021 z zasedbo Fyr & Flamme ni uspel preboj v finale.Foto: EBU / Thomas Hanses

Kot je sporočila nacionalna televizija DR bodo izbrali osem pesmi, ki jih bomo slišali na izboru Dansk Melodi Grand Prix 2022, ki se bo odvil 5. marca 2022. V pravilih je zapisano, da mora biti pri novi evrovizijski pesmi vsaj eden izmd avtorjev danski državljan, prav tako pa nova originalna pesem, ki ne sme imeti nobenih političnih sporočil, ne sme biti še javno predvajana. Na nacionalnem izboru bodo vse pesmi izvedene v živo, kakopak na posneto glasbo.

Danska je nazadnje slavila leta 2013.Foto: Alesh Maatko

Spomnimo. Danska je na Pesmi Evrovizije nazadnje slavila leta 2013, ko je s pesmijo Only Teardrops slavila Emmelie de Forest. Pred njo pa sta slavila brata Olsen, in sicer leta 2000 s pesmijo Fly On The
Wings Of Love.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button