EVROVIZIJA

Črnogorci, kot kaže, poznajo ‘pravo stvar’ za ESC finale 2016

V petek zvečer je svojo evrovizijsko pesem predstavila skupina Highway. Mlada, kreativna in nadarjena četverica bo v Stockholmu nastopila s skladbo The Real Thing (Prava stvar).

HighwayFoto: RTCG

V posebnem prenosu iz mesta Bečići so si lahko črnogorski gledalci prvič ogledali videospot in slišali novo skladbo. Člani skupine Highway, to so pevec Petar Tošić, kitarista in back-vokalista Marko Pešić in Luka Vojvodić ter klaviaturist Bojan Jovović, pravijo, da je njihova pesem izzivalna, saj je energična in glasna: »Želeli smo zveneti drugače in dvigniti publiko na noge. Radi ustvarjamo skupaj in zadovoljni smo s končnim izdelkom. Pesem Evrovizije je izjemen dogodek, zato se bomo zanj kar najbolj potrudili in dali vse od sebe.« 

Avtorji glasbe so Skansi (napisal je tudi besedilo), kitarist skupine Luka Vojvodić in Maro Market. Skansi, pravi, da so fantje precej pogumni, da gredo na Švedsko s tako pesmijo. »Ne bo lahko, vendar mislim, da si zaslužijo podporo.«

Skansi je ugleden hrvaški producent, ki je v preteklosti sodeloval s številnimi uveljavljenimi glasbeniki, kot so Dino Dvornik, Massimo, Toni Cetinski, Josipa Lisac, Psihomodo Pop in drugimi priljubljenimi glasbeniki na Balkanu.

Črna gora se bo prvič predstavila v 1. predizboru, ki bo 10. maja 2016.
Če jim uspe priti v finale, bo to že tretjič zapored. Dvakrat zapored je
država že bila uspešna s pevcema Sergejem Ćetkovićem in Knezom.

Za produkcijo črnogorske pesmi je poskrbel tudi D’Knock, prav tako eminenten producent, sicer član dueta PlayOne. Sodeloval je že z legendarnim britanskim bandom Simply Red in grammyjevim nagrajencem Andyjem Wrighton in z Barbaro Tucker, za katero je napravil remiks ene od skladb na njenem zadnjem albumu. Ustvarjal pa je tudi za Nino Badrič, Tonija Cetinskega in pevko Kaliopi, letošnjo makedonsko predstavnico.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button