EMA

Clemens: Glavna nit moje pesmi za Emo je dobra volja in sproščenost

RTV Slovenija je pred dnevi razkrila nastopajoče, ki se bodo predstavili na Emi 2015. Ker mnoge – tako kot tudi nas – zanima, kako so navezani na evrovizijski izbor, predvsem pa kakšna je njihova pesem, smo jih povprašali predvsem o tem. Tokrat je na vrsti Clemens.

EMA 2015: Ponovoletna čajankaKdo so izbrani tekmovalciPresenečenje nad izbranim
ClemensFoto: Janez Marolt

Clemens je glasbeni projekt mladega ustvarjalca, ki se poleg glasbe ukvarja še z dramsko igro, režijo, sinhronizacijo risank in televizijskih serij. Sodeloval je tudi pri snemanju oglasa za priljubljeno računalniško igro Game of War, in sicer ob priljubljeni ameriški igralki in manekenki Kate Upton. Sicer se je Clemens pred pisanjem glasbe začel ukvarjati z beatboxom, s svojim glasom je pripravil »coverje« priljubljenih pesmi Justina Timberlakea, v katerem so instrumeti v pesmi ustvarjeni le s Clemensovim glasom.

Clemens, če se ozremo po zgodovini evrovizijskih izborov, katera evrovizijska pesem je vaša najljubša?
Moja najljubša evrovizijska pesem je Molitva, ki jo izvaja Marija Šerifovič. Ob poslušanju pesmi se mi še danes naježi koža.

Kateri evrovizijski izbor vam je najbolj ostal v spominu?
Najbolj mi je ostal v spominu izbor v Nemčiji, in sicer zaradi izjemne scene ter voditelja Stefana Raaba in njegovih komičnih vložkih.

Clemens: Moja najljubša evrovizijska pesem je Molitva.Foto: Janez Marolt

Ali zadnja leta spremljate evrovizijski izbor in kdo vam je recimo lansko leto najbolj ostal v spominu?
V zvezi z lanskim izborom bi izpostavil drugouvrščeni komad Calm after the storm, The Common Linnets, ki ni tipično evrosongovski, a je bil kljub temu zelo visoko uvrščen.

Če se dotakneva najbolj aktualnega vprašanja: Zakaj je vaša pesem, s katero se boste predstavili na Emi 2015, za vas posebna?
Pesem predstavlja neko zgodbo, v kateri se lahko vsak najde, saj ni zapletena, glavna nit pa je dobra volja in sproščenost. Pesem zvočno in produkcijsko sledi mojemu prvemu singlu Pozab na bonton. Elemente aktualnega radijskega zvoka poskušam združiti z lastnim glasbenim izrazom. Poleg tega pa smo pesmi za Emo dodali še malo retro pridiha, ki besedilu, ki opisuje romantično situacijo »young love« doda tisto nekaj, kar naredi celo zgodbo še bolj prepričljivo.

Zakaj se vam zdi vaša pesem najboljša oz. najbolj primerna za nastop na Izboru za pesem Evrovizije 2015, ki bo potekal na Dunaju?
Glede na to, da ostalih pesmi še nisem slišal, lahko rečem samo to, da bi bil zelo vesel in ponosen, če bi bila ravno moja skladba izbrana za najboljšo.

Clemens je glasbeni projekt mladega ustvarjalca.Foto: Janez Marolt
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X