LIVERPOOL 2023

Čeških pet upov za Liverpool

Zmagovalca bo izbralo ljudstvo

30. januarja se bo zgodil češki nacionalni izbor. Kot je sporočila televizijska hiša Česká Televize bo prvič po letu 2008 potekal nacionalni finalni izbor ESCZ 2023 v živo, in sicer iz televizijskega studia v Pragi. V finalu se bo pomerilo pet izvajalcev, o zmagovalcu pa bo odločalo ljudstvo. 70 % glasov bo predstavljalo ljudstvo izven Češke, 30 % glasov pa bo lokalnih. Naj kot zanimivost zapišemo, da bo spletno glasovanje potekalo predo uradne evrovizijske aplikacije, glasovalo pa se bo lahko vse do 6. februarja, ko bo znan zmagovalec ESCZ 2023.

ESCZ je bil sicer prvič organiziran kot spletni izbor leta 2017. Od takrat dalje so to ime uporablja kot izbor za novega predstavnika, ki je potekal na različne načine. 

170 skladb, 5 izbranih

Češka televizija je ob tem še sporočila, da ja na javno povabilo prispelo 170 skladb, večinoma čeških skladateljev in s češkimi pevci. “Najtežje bo sedaj izbrati peščico pesmi ter izvajalce,” je ob tem povedal vodja češke delegacije Kryštof Šámal. In kdo so srečni izbranci? Tukaj so!

  • Maella
  • Markéta Irglová
  • Pam Rabbit
  • RODAN
  • Vesna

Češka je v letu 2022 na ESC stavila na zasedbo We Are Domi, ki je s pesmijo Lights Off v finalu zasedla 22.mesto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button