EVROVIZIJA

Céline Dion: Na Izboru za pesem Evrovizije sem se počutila kot konj

Po mnenju mnogih ena najboljših pevk na svetu, Céline Dion, ki v teh dneh predstavlja svoj novi glasbeni izdelek, zgoščenko z naslovom Loved Me Back To Life, je spregovorila o svoji evrovizijski izkušnji, ki jo je primerjala s konjskimi dirkami …

Pred kratkim je bila gostja v znani britanski pogovorni oddaji The Jonathan Ross Show, kjer je beseda nanesla tudi na njen evrovizijski nastop leta 1988, kjer je zastopala Švico. In bila je hudomušno odkrita!

Spominjam se, da sem bila v Montrealu, kjer sicer živim, ko sem prejela
klic. Želeli so, da grem na Irsko in na Pesmi Evrovizije zastopam Švico
– kot francosko govoreča Kanadčanka iz Quebeca. In tega nisem dobro
razumela … Imela sem pomisleke, kaj bodo rekli Švicarji, kaj si bodo
mislili, od kod ona sploh prihaja … saj me sploh ne poznajo.

Céline Dion

Povedala je, da se je med tekmovanjem počutila kot paradni konj, na katerega so stavili. “Šla sem tja in se resnično počutila kot konj. Da malce razložim – lahko stavite na glasbenika, za katerega želite, da prinese državi zmago. Zato je moj mož, ki je kockar, name stavil veliko denarja. Zato sem bila res kot konj in če so stavili name, mi ni preostalo drugega, kot da se podam v ‘dirko’. Ste me razumeli?” je dejala Jonathanu Rossu. “Tako sem se počutila takrat. Ampak zmagali smo. Zato so me imeli Švicarji po tistem nastopu radi in mi kupili veliko čokolade,” je občutja o svoji evrovizijski izkušnji sklenila Dionova.

Céline Dion na evrovizijskem odru.Foto: Zajem zaslonske slike

Sicer pa je bil v ospredju njen novi album. Naslovno skladbo, ki je že prava uspešnica, si lahko poslušate na spodnjem posnetku, kjer je Céline Dion nastopila v Quebecu.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X