ESC 2020

Če se uresniči najbolj črn scenarij, bo Evrovizija 2020 prestavljena

Nizozemsko to pomlad čaka vrsto športnih kot tudi kulturnih dogodkov, med katerimi je/bo zagotovo najbolj odmevna prav Pesem Evrovizije, saj se priljubljenega glasbenega festivala udeležuje več kot štirideset držav. A novi koronavirus, ki se je razširil že v 60 držav po svetu, postavlja pod velik vprašaj tudi izvedbo Pesmi Evrovizije v Rotterdamu?!

RotterdamFoto: Dion Doornik / Pixabay

Kot pišejo nizozemski mediji in kot smo izvedeli od naših evrovizijskih prijateljev na Nizozemskem, organizatorji zaenkrat niso sprejeli še nobene dramatične odločitve, čeprav so nizozemski mediji polni različnih zgodb. Gostitelji in organizatorji Pesmi Evrovizije 2020 so vsakodnevno v navezavi z nizozemskim Nacionalnim inštitutom za zdravje in okolje, prav vse grožnje s koronavirusom pa jemljejo zelo resno. Kakršne koli odločitve zaenkrat še niso sprejeli!

Dežela tulipanov naj bi vendarle gostila Pesem Evrovizije 2020.Foto: YMK

Poleg Pesmi Evrovizije mesto Rotterdam 4. in 5. aprila gosti maraton, ki ga zaenkrat niso odpovedali, prav tako niso za 3. maj odpovedali Formule 1 na dirkališču Zandvoort, ki leži v bližini nizozemskega mesta Zandvoort, ki je od Rotterdama oddaljen dobro uro vožnje.

V Rotterdamu – kar se tiče Evrovizije, ki je planirana za 12., 14. in 16. maj 2020 – tako vse skupaj poteka po planu. V primeru, da se uresniči najbolj črn scenarij, torej če širjenje virusa ne bo pravočasno pod nadzorom, pa bo bila Evrovizija 2020 po vsej verjetnosti prestavljena. Tako meni tudi virolog Ab Osterhaus, ki je še dodal, da bi bilo nespametno, da bi v Rotterdam pripeljali toliko ljudi z vsega sveta, če širjenja koronavirusa ne bo pod nadzorom ...

Evrovizijski izbor se bo odvil v Areni Ahoy.Foto: Guido Pijper

In kakšna je evrovizijska časovnica? Do 9. marca 2020 morajo biti izbrane vse pesmi, prav tako morajo biti znani vsi evrovizijski predstavniki. Po tem roku se najprej sreča referenčna skupina, ki je odgovorna za nemoten potek festivala, pred samim festivalom pa poteka še srečanje vodij delegacij. Tokrat naj bi bilo to srečanje delegacij 9. in 10. marca v Rotterdamu, 1. aprila pa se bo, če ne bo večjih presenečenj, začela postavitev odra v Areni Ahoy. Za 27. april so nato napovedane prve tehnične vaje, temu pa sledijo vaje tekmovalcev. 2. maja se odpre novinarsko središče, ki ga bodo zraven Arene Ahoy dokončali ravno te dni, 10. maja pa sledi uradna otvoritev Pesmi Evrovizije 2020. Da bi le bilo tako ...

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

26.9.2020

Za švedski Melodifestival 2021 prispelo 2747 evrovizijskih pesmi

26.9.2020

Belorusija prihodnje leto v Rotterdam z novim predstavnikom

25.9.2020

Finski Uuden Musiikin Kilpailu 2021 se bo odvil 20. februarja TV-studiu

25.9.2020

Izbor Eesti Laul 2021 (Estonija): Dva predizbora in še veliki finale

25.9.2020

Albanija do novega predstavnika skozi izbor Festivali i Këngës

Facebook

Twitter