EVROVIZIJA

Building Bridges (Gradimo mostove) uradni slogan evrovizijskega izbora

Potem ko so sporočili, da bo evrovizijski izbor prihodnje leto potekal na Dunaju, so organizatorji zdaj razkrili še eno skrivnost. Zdaj je jasno tudi to, da bo Evrovizija v Avstriji potekala pod posebnim sloganom – Gradimo mostove (angleško: Building Bridges).

Z Evrovizijo bomo gradili mostove.Foto: Eurovision.tv

Z gostujoče nacionalne televizije ORF so sporočili, da so imeli pri izbiri najprimernejšega slogana precej dela.

Dobili so namreč veliko različnih predlogov, med katerimi so izbrali tistega, ki bo po njihovem mnenju najbolj primeren za izbor, ki prihaja.

Organizatorji se v zadnjem času sicer pospešeno pripravljajo na izbor. Alexander Wrabetz, generalni direktor televizije ORF, je o dosedanjem delu in načrtih za uradno stran eurovision.tv povedal: “Po izbiri Dunaja kot gostujočega mesta in predlogih o naši ekipi, smo postavili še en mejnik pri organizaciji največjega glasbeno-zabavnega dogodka na svetu – izbrali smo slogan. S sloganom ”Buliding Bridges” smo izbrali motiv, idejo Evrope z združevalnim značajem glasbe. In to na Dunaju, tradicionalni prestolnici svetovne glasbe, v osrčju Evrope.

Wrabetz je ob tem poudaril še, da bodo z izborom spodbujali tudi odprtost in strpnost, ideji, ki ju zagovarja tudi letošnja zmagovalka Conchita Wurst. “Z izborom na Dunaju želimo, da glasba zgradi mostove preko meja, med kulturami in jeziki,” je še dodal.

Že jubilejni, 60. evrovizijski izbor, bo drugo leto v avstrijski prestolnici potekal med 19. in 23. majem.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button