EMA

Bomo na Emi 2017 videli BQL, Niko Zorjan, Omarja in Ines Erbus?

Ob polnoči se je zaključilo zbiranje pesmi za Emo 2017, ki je letos trajalo kar 4 mesece. Seznam izbranih skladb naj bi RTV Slovenija objavila do 9. decembra, do začetka decembra pa naj bi bila znana tudi pravila samega izbora.

RTV Slovenija bo pravila
izbiranja skladb (in način glasovanja) objavila do 2. decembra 2016.

To pomeni, da nas po vsej verjetnosti čaka mesec čakanja in ugibanja, koga bomo na festivalu videli, saj slovenski izvajalci tega, da so se prijavili, praviloma ne obešajo na veliki zvon. A to ne drži za naslednje štiri slovenske glasbenike …

BQLFoto: Bit Sever

BQL, dvojec, ki ga sestavljata brata Anej in Rok Piletič, bi zagotovo lahko označili za najboljša novinca letošnjega leta na slovenski pop sceni, zahvaljujoč njunemu velikemu hitu Muza. Ugibanja o tem, ali bosta svoj uspeh nadgradila z nastopom na Emi, so se začela že poleti, ko sta Maraaya, katerih varovanca sta, v Ljubljani gostila švedska avtorja Jimmyja Janssona, večkratnega udeleženca Melodifestivalen, in Samuela Waermöja, ki je med drugim kot producent sodeloval pri uspešnem albumu Bounce skupine Bon Jovi. Samuel je tedaj potrdil, da so v okviru tega obiska nastale tudi pesmi za Evrosong, v studiu pa sta bila prisotna ravno BQL. V sredo pa sta na svojem Facebook profilu zapisala: »Jutri je zadnji dan za prijavo na EMA 2017. Kaj pa vi mislite? A probava?« in s tem bolj ali manj potrdila, da se nameravata prijaviti. Podobno objavo – »Danes je zadnji rok za prijavo na EMA 2017. Hmm. naj poskusim?« – smo lahko zasledili tudi na zidu Nike Zorjan. Nika ima sicer že kar nekaj evrovizijskih izkušenj, saj je bila spremljevalna vokalistka tako za Tinkaro Kovač v Kopenhagnu kot za Maraayo na Dunaju, sodelovala pa je tudi v Misiji Evroviziji, vendar bi bil to njen prvi samostojni nastop na Eminem odru. Seveda ne moremo mimo dejstva, da je tudi Nika Raayeva varovanka. Bo imel Raay dve železi v ognju ali pa bodo morda BQL in Nika celo združili moči?

Nika Zorjan na odru MMS.Foto: Alesh Maatko
Omar NaberFoto: Alesh Maatko

Omar Naber je na Facebooku zastavil (retorično) vprašanje, ali naj se prijavi na Emo 2017. Za ESC vstopnico se je nazadnje potegoval leta 2014 z I Won’t Give Up, lani pa je s Take Me Far svojo srečo preizkusil v Švici. Da pripravlja pesem za Emo, pa je že avgusta razkrila Ines Erbus, ena izmed tekmovalk šova Znan obraz ima svoj glas, v kateri je najbolj navdušila s posnemanjem Marjetke Vovk. Avtorja pesmi sta Branimir Mihaljević in Dušan Bačić, ki sta se podpisala tudi pod njeno uspešnico Kada cura časti.

Ines Erbus v letošnjem šovu Znan obraz ima svoj glas.Foto: Miro Majcen
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X