EMA

Bodo Nude na Emi 2014 ‘the best’?

Nude, ustanovljeni leta 1993, so eden od najbolj priljubljenih slovenskih pop-rock zasedb zadnjih dveh desetletij. Petčlansko, klasično rock zasedbo odlikuje močan opus šestih avtorskih albumov, treh kompilacij, vključno z ‘live’ albumom in številnimi drugimi izdajami.

Nude so nastopali v glavnem v Sloveniji, a tudi v sosednjih državah, v Avstriji in na Hrvaškem. Leta 2013 so izdali tri single, ki so se vzpeli na lestvico 2. programa Radia Slovenija, Vala 202, kot tudi na druge. Priredba Dan ljubezni in balada Še ima te rad sta dosegli 1. mesto. Stalno so prisotni med 10 najbolj predvajanih izvajalcev v Sloveniji in veljajo za eno izmed najbolj iskanih in energičnih živih skupin. 

Zasedba Nude bo na Emi sodelovala že petič.Foto: Osebni album zasedbe

Zasedba Nude se je na Emi predstavila že leta 1999 in sicer s skladbo
Ši’z d best, s katero so končali na 10. mestu. Na Emi 2001 so s skladbo
Ni čist greh v finalu zasedli 8. mesto. Leta 2005 so na Emi s skladbo
Tako lepo si mi zlomila srce osvojili 6. mesto. Na Emi so sodelovali
tudi leta 2007, kjer so s skladbo Element L končali na 5. mestu.

V letu 2013 so izvedli dva koncerta s simfoničnim orkestrom, v svojem rojstnem mestu Celje in v Križankah, ki je eden izmed najbolj uglednih koncertnih prizorišč v državi. V Križankah so Nude gostili 180 nastopajočih, pevski zbor, plesno skupino in več uspešnih gostov. Njihov zadnji album Vzpon LCD generacije – Analogna ljubezen, je del trilogije in pričakujejo še dva dela. Posneli so več kot 20 videov, več televizijskih koncertov na različnih nacionalnih in kabelskih televizijah. V letu 2000 so prejeli viktorja za glasbenega izvajalca, prejeli so tudi zlato in dve srebrni plošči.

Nude so na Emi 2007 končali na 5. mestu.Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X