EVROVIZIJA

Bo naš Omar Naber na Pesmi Evrovizije 2016 zastopal Švico?

Omar Naber, ki je nas je leta 2005 zastopal na Pesmi Evrovizije v Kijevu, glede tega največjega glasbenega tekmovanja še ni rekel zadnje besede. Glasbenik se je namreč s pesmijo Take Me Far odzval na povabilo švicarske televizije SRF …

Omar Naber je že slavil na Emi 2005.Foto: Alesh Maatko

Švica se je letos odločila, da lahko vsak zainteresirani glasbenik, ki želi zastopati Švico na Pesmi Evrovizije 2016, do 26. oktobra na posebno spletno stran naloži svojo evrovizijsko pesem. Kot kaže je to v prvem krogu storil tudi naš nekdanji evrovizijski predstavnik, in sicer s pesmijo Take Me Far, ki jo lahko poslušate tukaj.

V drugem krogu bo sledilo glasovanje preko interneta, svoje mnenje pa bo izrazila tudi strokovna komisija. Najboljših deset (v razmerju 50:50) bo imelo možnost, da se uvrstijo v naslednji krog. Izbranim desetim kandidatom se bo pridružilo še šest kandidatov iz televizije RTS in trije iz televizije RSI. Na koncu bo ekipa strokovnjakov izbrala skupaj tri predstavnike televizije SRF in RTR, dva predstavnika televizije RTS in enega predstavnika RSI. Če bo naš Omar Naber v teh krogih prepričal tako ljudstvo kot strokovnjake, ga bomo videli in slišali na nacionalnem švicarskem izboru, ki se bo zgodil 13. februarja 2016. Srečno Omar!

Omar Naber na Emi 2014.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X