EVROVIZIJA

Bo Francija z Amirjem na Pesmi Evrovizije končno uspešnejša?

Francoska televizija France 2 se je odločila, da bo svojega letošnjega evrovizijskega predstavnika izbrala interno. Po tem, ko so pregledali na stotine prijav, je televizija naposled le izbrala izvajalca, ki jih bo zastopal v finalnem večeru 14. maja. Tokrat bo to Amir!

Amir spremlja Pesem Evrovizije že od otroških let.Foto: Renaud Corlouer

Francoska televizija se je odločila, da jih bo v Stokholmu zastopal 29-letni Amir, ki je izjemno ponosen, da bo lahko zapel na evrovizijskem odru, se bo predstavil s pesmijo J’ai cherché, ki je v Franciji že hit. Gre za privlačno in moderno pop skladbi z elektronskimi ritmi, ki ima v angleškem jeziku naslov I Have Been Looking For.

Priprave na Pesem Evrovizije 2016 so Francozi po še eni neuspešni uvrstitvi vzeli zelo resno. Že septembra lani je novi vodja delegacije Edoardo Grassi začel z zbiranjem prijav. Njegova ekipa je vložila veliko energije in idej v iskanje francoskega predstavnika v Stockholmu. Edoardo Grassi je povedal: “Prejeli smo veliko število skladb od številnih individualnih izvajalcev. To je bilo prijetno presenečenje za celotno delegacijo. Prijavilo se je tudi veliko glasbenikov, ki so že uveljavljeni in že imajo podpisane pogodbe z velikimi založbami.”

Amir zagotavlja, da bodo vsi ponosni na njegov nastop.Foto: Renaud Corlouer
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X