FESTIVALI

Bližajo se Sunčane skale: Kdo bo veliki zmagovalec?

V začetku julija bo v Herceg Novem potekal že 18. festival Sunčane skale. Tudi letošnji izbor se bo začel s tekmovanjem ‘novih zvezd’, kjer bomo slišali mlade glasbenike iz regije in s celega sveta. Že 2. julija bomo lahko spoznali dvajset novih pevcev, ki se bodo potegovali za eno glavnih nagrad.

Foto: suncaneskale.org

Dan kasneje bo na sporedu izbor za pesem poletja, na katerem se bo predstavilo kar nekaj zvenečih imen iz glasbenega sveta.

Slovenske barve bo na tekmovanju zastopala Nuša Derenda s skladbo Ja u sebe vjerujem (Za nobeno ceno), slišali pa bomo lahko tudi nekaj drugih evrovizijskih glasbenikov.

V Črni gori se bodo tako predstavili Marcin Mrozinski (Poljska 2010), Vlatko Ilievski (Makedonija 2011), skupina Magazin (Hrvaška 1995) in Glenys Vargas, ki je pred dvema letoma nastopila kot spremljevalna pevka albanske evrovizijske predstavnice.

V sklepnem večeru se bodo tako predstavili glasbeniki iz kar devetnajstih držav, poleg regionalnih pevcev pa bodo svoje skladbe med drugim zapeli tudi predstavniki iz Velike Britanije, Združenih držav Amerike, Norveške, Španije in celo iz gostitelja letošnjega evrovizijskega izbora, Azerbajdžana.

Nuša Derenda bo nastopila na festivalu Sunčane skaleFoto: Alesh Maatko

Festival Sunčane skale vse od leta 1994, ko je bil na sporedu prvi izbor, veljajo za eno prestižnejših tekmovanj na območju nekdanje Jugoslavije. Na festivalu so v preteklih letih nastopili številni uveljavljeni glasbeniki, na primer Željko Samardžić, Emilija Kokić, Toše Proeski, Ivana Banfić, Goran Karan, skupina Karma, Emina Jahović, Kaliopi, Nina Badrić, Tony Cetinski, Jelena Rozga in Dado Topić. Lansko leto je poslušalce in strokovnjake najbolj prepričala švedska skupina Qpid s skladbo Under the radar.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X