EVROVIZIJA

Blanche za Belgijo 2017

Belgijska televizija RTBF je obelodanila, koga pošiljajo v Kijev: ta čast je pripadla mladi izvajalki Ellie Delvaux, ki si je nadela umetniško ime Blanche.

BlancheFoto: Facebook Blanche

Tedaj 16-letno Bruseljčanko je širša javnost spoznala v peti sezoni valonske različice šova The Voice (The Voice Belgique), ki je potekala na začetku letošnjega leta. Pod mentorskim vodstvom francoskega dua Cats on Trees ji je po zaslugi njenih interpretacij Adele, Radioheada in Aurore uspelo priti vse do drugega kroga oddaj v živo, izpadla pa je dva tedna pred finalom. Belgija z Ellie tako nadaljuje tradicijo pošiljanja tekmovalcev iz The Voicea, saj so iz njega izšli tudi zadnji štirje predstavniki Roberto Bellarosa, Axel Hirsoux, Loïc Nottet in Laura Tesoro (slednja je sodelovala v flandrijski različici). Pesem, ki za zdaj ostaja še skrivnost, naj bi Ellie napisala skupaj s Pierrom Dumoulinom, frontmanom zasedbe Roscoe, s katerim tudi sodeluje pri pripravi materiala za svoj prihajajoči EP.

Belgijske barve je letos v Stockholmu zastopala Laura Tesoro s pesmijo What’s the Pressure in v finalu osvojila 10. mesto. To je bil za Belgijo velik uspeh, saj je prvič po skoraj štirih desetletjih dvakrat zapored končala med prvo deseterico.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X