ESC 2020

Srbija je izbrala zasedbo Hurricane

Po treh glasbenih večerih je svojega predstavnika skozi Beovizijo dobila Srbija. V sklepnem dejanju je prepričljivo slavila ženska zasedba Hurricane, ki je prejela 12 točk tako pri žiriji kot tudi pri gledalcih, kar je bilo dovolj za zmago. Sanja Vučić, Ivana Nikolić in Ksenija Knežević se bodo tako v Rotterdamu predstavile s Hasta la vista.

Voditelja Beovizije: Jovan Radomir in Dragana KosjerinaFoto: RTS

Beovizija 2020, ki je tokrat potekala iz studia srbske televizije, nam je najprej skozi prvi in drugi večer ponudila nekaj nostalgije, saj sta nastopili tako Extra Nena kot Bebi Dol, seveda pa so bili v ospredju tekmovalci. Iz prvega predizbora so se v finale Beovizije uvrstili: EJO, Thea Devy, Andrija Jo, Marko Marković, Neda Ukraden in Igor Simić. Iz drugega predizbora pa so finalno listo še dopolnili: Hurricane, Bane Mojićević, Ana Milenković, Lift, Milan Bujaković & Olivera Popović in Naiva.

Dekleta iz zasedbe Hurricane so že pred izborom veljale za favoritke festivala.Foto: RTS

Evrovizijski šov program

V šov programu je tokrat nastopila Marija Šerifović, ki je z nepozabno skladbo Molitva slavila leta 2007. Glasbenica je poleg zmagovalne skladbe zapela še dve svoji melodiji.

Poleg nje pa je nastopil tudi bosanski evrovizijski predstavnik Hara Mata Hari, ki je zapel Lejlo, s katero je v Grčiji osvojil tretje mesto.

Finalisti srbskega izbora - Beovizija 2020:

 1. Milan Bujaković feat. Olivera Popović – Niti
 2. Hurricane – Hasta la vista
 3. Neda Ukraden – Bomba
 4. Andrija Jo – Oči meduze
 5. Igor Simić – Ples za rastanak
 6. Thea Devy – Sudnji dan
 7. EJO – Trag
 8. LIFT – Samo mi kaži
 9. Ana Milenković – Tajna
 10. Naiva – Baš, baš
 11. Marko Marković – Kolači
 12. Bane Mojićević – Svet sa Prokletija
Skozi Lejlo nas je popeljal bosanski predstavnik Hari Mata Hari.Foto: RTS
Marija ŠerifovićFoto: RTS

Kakopak pa je bil evrovizijsko obarvan tudi finalni glasbeni večer, saj so se organizatorji spomnili vseh pomembnih evrovizijskih mejnikov (tudi srbskih), ne nazadnje pa so predstavili še letošnji Rotterdam ter evrovizijsko dvorano Ahoy. Sicer pa je bilo ta večer – na deseti Beoviziji – v ospredju ducat glasbenikov, ki so se trudili za naklonjenost žirije (Nevena Božović, Aleksandra Milutinović, Milan Đurđević, Aleksandra Kovač in Dragan Brajović Braja) in ljudstva.

Na koncu je največ točk osvojila ženska zasedba Hurricane, ki jo sestavljajo Sanja Vučić, Ivana Nikolić in Ksenija Knežević in ki je stavila na pesem Hasta la vista (24 točk). Drugo mesto je zasedla Naiva s pesmijo Baš, baš (15 točk), tretji pa je bil Igor Simić s pesmijo Ples za rastanak (14 točk).

Naj ob tem omenimo, da je Sanja Vučić že prepevala za Srbijo, in sicer leta 2016 kot članica benda ZAA. Ksenija Knežević, ki je leta 2015 pela spremljevalne vokale na ESC, pa je hčerka Črnogorca Nenada Kneževića, ki je prav tako stal na odru ESC 2015.

Presrečne zmagovalke (Sanja Vučić, Ivana Nikolić in Ksenija Knežević).Foto: RTS
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

26.9.2020

Za švedski Melodifestival 2021 prispelo 2747 evrovizijskih pesmi

26.9.2020

Belorusija prihodnje leto v Rotterdam z novim predstavnikom

25.9.2020

Finski Uuden Musiikin Kilpailu 2021 se bo odvil 20. februarja TV-studiu

25.9.2020

Izbor Eesti Laul 2021 (Estonija): Dva predizbora in še veliki finale

25.9.2020

Albanija do novega predstavnika skozi izbor Festivali i Këngës

Facebook

Twitter