Ben Dolič: Odločil sem se, da ne bom sodeloval na Evroviziji 2021

Če bi se letos maja v Rotterdamu odvila Evrovizija, bi imela Slovenija v ognju kar dva evrovizijska upa. Nemčija se je namreč za ESC 2020 odločila, da svojega evrovizijskega predstavnika izbere interno, kar pomeni, da ga določi. Tako so se odločili za 22-letnega glasbenika, ki se je rodil v Ljubljani in ki je leta 2016 nastopil celo na Emi ...

Ben Dolič se je odločil, da ga na Pesmi Evrovizije 2021 ne bo.Foto: Zlatimir Arakliev

Benjamina smo lahko spoznali na Emi 2016, kjer je nastopil v štiričlanski zasedbi D Base, ki se je predstavila s skladbo Alexa Volaska, Spet živ.

Poleg tega je pri dvanajstih letih stal še na odru šova Slovenija ima talent.

Svojo odločitev je glasbenik sporočil preko instagrama, kjer je med drugim zapisal, da je užival v vsakem trenutku evrovizijske poti ter da ceni in spoštuje vse, ki so verjeli v njegovo delo. Toda v tem času je šla, kot je dejal, njegova kariera v drugo smer ter da si želi kot umetnik še veliko doseči. "Odločil sem se, da naslednje leto ne bom sodeloval na Evroviziji! Bila je težka in težka odločitev, vendar v tem trenutku pravilna," je pripomnil 22-letni glasbenik, ki se je ob tem vsem zahvalil za zaupanje in podporo.

Sorodne novice

23.1.2021

Švedska do novega zmagovalca preko šestih nepozabnih večerov

14.1.2021

Kakšne pesmi ponuja Finska? Tu je pravljičnih sedem za izbor UMK

22.1.2021

Kakšne pesmi bo letos ponudil portugalski Festival Da Canção?

21.1.2021

Vasil za Severno Makedonijo

18.1.2021

Dora 2021 v znamenju žensk; znan je tudi vrstni red nastopov

Facebook

Twitter