EVROVIZIJA

Azerbajdžan v Stockholm pošilja Samro, ki stavi na pesem Miracle

Azerbajdžan vsako leto čaka čisto do zadnjega, da predstavi svojo skladbo in predstavnika za Pesem Evrovizije, nato pa navduši. In nič drugače ni niti letos, saj so odzivi na skladbo Miracle, ki jo bo v Stockholmu prepevala Samra, zelo dobri.

Naslov skladbe Miracle morda daje občutek, da bo šlo za balado s pravljičnim besedilom, a 21-letna Samra razloži, da »je to zgodba o bolečem razhodu dveh zaljubljencev, vendar ni balada, kot bi si morda mislili. Zame je ta pesem himna močnega in pogumnega dekleta. Upam, da bo navdih za tiste, ki so za to, da bi sprejeli pravo odločitev v svojem življenju in šli naprej, tvegali tudi izgubo ljubezni.« Podobno izkušnjo je Samra že doživela. »Nikoli ni lahko pustiti nekoga, ampak treba je ostati močan in iti naprej,« pravi. Skladba je moderna in ima zelo nalezljiv refren ter močan ‘groove’.

SamraFoto: ITV

Pevka Samra kljub mladim letom (šteje jih enaindvajset) ni neznanka na azerbajdžanskih glasbenih odrih. Pri 16 letih se je predstavila na nacionalnem izboru za evrovizijsko popevko 2012. Nato se je vpisala na azerbajdžansko državno univerzo za kulturo in umetnosti, kjer je študirala glasbo.

V soj žarometov je zopet stopila lani, ko se je uvrstila v četrtfinale glasbenega šova The Voice v Turčiji. Ko je ta prispel tudi v Azerbajdžan, je na ‘slepi avdiciji’, na kateri je zapela skladbo Wrecking Ball, žirante pustila brez besed. Hitro je postala favoritka tekmovanja in se uvrstila v finale. Pesem Evrovizije 2016 pa bo največji izziv v njeni karieri do sedaj, zato se zanj pripravlja z vsemi močmi.

Azerbajdžanska delegacija je imela v preteklosti dolgo in uspešno sodelovanje s številnimi švedskimi avtorji, ki so pisali skladbe za njihove predstavnike. Tako bo tudi letos, ekipa, ki je ustvarila Samrino skladbo, ponovno prihaja s Švedske – sestavljajo jo Amir Aly, Jakke ”T.I. Jakke” Erixson in Henrik Wikström.

Televizija ITV je skladbo izbrala interno med več kot 400 prijavljenimi kandidatkami, ki so na razpis prispele tako od domačih kot tujih avtorjev. Na koncu jo je izbrala skupina več kot 100 televizijskih in glasbenih strokovnjakov ter nekaj evrovizijskih oboževalcev iz 35 evropskih držav.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X