ESC 2021

Avstralije v Rotterdamu ne bo; kaj to pomeni za prvi predizbor in za ESC?

Avstralska televizija SBS je sporočila, da njihove predstavnice Montaigne letos v Rotterdam ne bo. Vzrok temu so številne omejitve, ki so povezane z vsesplošno koronavirusno epidemijo. Zveza EBU in organizatorji Pesmi Evrovizije bodo v tem primeru uporabili 'Live On Tape', kar pomeni, da bomo gledali njen vnaprej posnet televizijski nastop.

Montaigne stavi na Technicolour.Foto: Nick Wilson

Kot je že znano so morale letos vse sodelujoče nacionalne televizije posneti t. i. 'Live On Tape' nastop, ki ga bo zveza EBU in nizozemska televizija uporabila le v primeru, če epidemiološke razmere za določeno državo ne bodo omogočale varnega potovanja v Rotterdam. Ker za Avstralijo še vedno velja kup omejitev za potovanja iz države, televiziji SBS ni preostalo drugega, kot da uporabijo rezervni scenarij.

Montaigne je sporočila, da se sicer počuti dobro ter da je še vedno navdušena, da bo lahko tekmovala na Pesmi Evrovizije. Hudo ji je edino, ker ne bo nastopila na velikem evrovizijskem odru, saj sta s partnerjem že dlje časa razmišljala, kako bo vse skupaj potekalo v živo.

"Obžalujemo, da pevke Montaigne ne bo v Rotterdam, vendar razumemo trenutno situacijo in odločitev avstralske delegacije, ki se je do konca trudila, da bi vendarle lahko odpotovali na tekmovanje. Kljub temu nas še vedno veseli, da bo Avstralija del letošnje evrovizijske zgodbe," je strnil evrovizijski nadzornik.

Avstralija se predstavlja v prvem predizboru, 18. maja.Foto: Jess Gleeson
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

1.5.2021

ESC 2021: Kako napihnjene, ali pač ne, so stavnice pred prvimi vajami?

1.5.2021

Aprilskih TOP 10: Rusija (ESC 2020 in 2021) zavzela prvo in drugo mesto

24.4.2021

Kaj prinaša evrovizijska časovnica?

23.4.2021

Rotterdam 2021: Evrovizijski oder že postavljen; sledijo tehnične vaje

17.4.2021

ESC 2021: Kaj je novega na stavnicah, kje je Slovenija z Ano?

Facebook

Twitter