EVROVIZIJA

Anika naznanja novo glasbeno pot, ki sovpada z njenim življenjem

Anika Horvat je konec marca predstavila novo skladbo Če najdeva se kdaj. Za sporočilno močno skladbo je glasbenica posnela videzgodbo, ki je v teh dneh ugledala luč sveta.

Skladba Če najdeva se kdaj je prva od skladb, ki napoveduje novi album energične Primorke. Album Anika pripravlja z novo, a hkrati staro ekipo, na čelu katere je Borut Antončič, njen dolgoletni glasbeni prijatelj. Skupaj sta že ustvarila nekaj uspešnic in album za otroke.

Skladba Če najdeva se kdaj naznanja Anikino novo glasbeno pot, ki sovpada z njenim življenjem. Pripoveduje zgodbo ženske, ki je našla srečo in zadovoljstvo v življenju; ženske, ki je zadovoljna s svojo potjo in je srečna sama s sabo. Za piko na i pa najde tudi srečo v ljubezni, osebo, ki se ji popolnoma preda, a ne za vsako ceno. Anika s skladbo sporoča, da je ljubezen lahko popolna le, če sta njeni ključni sestavini tudi podpora in spoštovanje in da je najbolj pomembna ljubezen do samega sebe.

Primorska glasbenica še ni rekla zadnje besede.Foto: Jan Koštric

Videospot je Anika posnela na lokacijah, kjer je pravzaprav doma – v hribih v okolici Kopra. Za režijo spota je poskrbel Jan Koštric, v spotu pa Aniko spremljamo na njenih vsakodnevnih poteh, samo, a hkrati v paru.

Spomino. Anika Horvat se več kot odlično počuti v mnogih oblikah glasbe. Od nekdaj je ustvarjala in prepevala žanrsko raznolike skladbe – poznamo jo tako po njenih večnih pop uspešnicah, brezčasnih popevkah, sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija, zanimivih glasbenih duetih, plesnih pop skladbah, izletih v r’n’b, posnela je tudi album za otroke. Anikina glasbena kariera je pravzaprav izredno večplastna – in ravno to je Anikina odlika.

Anika je glasbeno pot začela pri 9 letih. Že kot deklica se je udeležila mnogih festivalov in izdala tri samostojne albume. Z leti se je njen vokal razvijal in odraščal, svojo pevsko tehniko je izpopolnjevala na srednji glasbeni šoli v Ljubljani in postopoma gradila svojo glasbeno pot. Velik preboj zanjo predstavlja absolutna zmaga na festivalu MMS leta 1996 s skladbo Lahko noč Piran. Anikina kariera je po tej prelomnici zacvetela: leto dni kasneje se je začelo njeno plodno in uspešno sodelovanje z Big Bandom RTV Slovenija. Leta 2000 se je Anika vrnila v pop vode, čeprav jih ni nikoli zares zapustila. Sledilo je mnogo nastopov na najbolj odmevnih slovenskih festivalih in vidnejših slovenskih odrih in prizoriščih, zanimiva glasbena sodelovanja in dueti, tudi album za otroke. Anikino mešanje glasbenih stilov je njen razpoznavni znak in nikakor se ne bi odrekla pop ustvarjanju, prav tako se trdno drži Big banda. Anika je leta 2017 obeležila 25 let glasbene poti, po kateri še vedno stopa ponosno. Zadnji album, Ko se prebuja dan, je Anika izdala leta 2019, novega lahko pričakujemo v prihodnjem letu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button