ESC 2021

Ana Soklič na poti v Rotterdam z novo različico skladbe Amen

Odštevajo se zadnje minute, saj je Ana Soklič, letošnja slovenska evrovizijska predstavnica, z eno nogo že na letalu. Našo evrovizijsko glasbenico 2021 namreč 8. in 12. maja čakata dve pomembni vaji, kjer bo lahko evrovizijskemu svetu pokazala svoj glasbeni adut Amen, ki bo nato v celoti zažarel v prvem predizboru, 18. maja, pod številko dve.

Pesem Evrovizije je eno najodmevnejših glasbenih tekmovanj na stari celini in že tradicionalno spada tudi med najbolje gledane razvedrilne oddaje v Sloveniji. V več kot šestih desetletjih je postala moderna klasika, ki si je izborila prav posebno mesto pri občinstvu.

Ana bo s skladbo Amen na evrovizijskem odru nastopila kot druga v prvem predizboru, ki bo 18. maja. Jo bomo znova slišali v finalu 22. maja?

»To bomo pa še videli, držim pesti. Kolikor si želim tega odra, ga me je tudi strah. Ampak takšne so najboljše stvari v življenju – strah in to vznemirjenje za lepše poti,« je pred odhodom povedala Ana Soklič, ki jo v soboto, 8. maja, čaka prva vaja!

Našo predstavnico čaka v soboto, 8. maja, prva vaja.Foto: Adrian Pregelj
Ana SokličFoto: Adrian Pregelj

Pri produkciji skladbe Amen, iz katere veje mogočen duh gospela, je sodelovalo več kot 60 ljudi. Skladba je nastala v resnično elitni, mednarodni zasedbi – za glasbo so poskrbeli Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, avtor besedila je poleg Ane in Žiga tudi ameriški avtor več uspešnic Charlie Mason. Med zvezdniškimi imeni letošnje skladbe so nedvomno tudi člani spremljevalne pevske skupine, zbrane okoli Doriana Holleyja, spremljevalnega vokalista Michaela Jacksona.

Prav ta del skladbe bo v različici, ki jo bomo prvič slišali 18. maja, prišel bolj do izraza. »V skladbo je vključen tudi gospelovski del, ki je bil na posnetku z Eme le dodatek. Skupaj smo se odločili, da ga umestimo v skladbo, v sam nastop, ki bo predstavljen tudi v Rotterdamu,« pove Ana.

Razkrila je še, da ne bo nastopila samo na enem odru. Pred odhodom pa jo prevevajo občutja strahu, navdušenja, vznemirjenja. »Upam, da bo ravno prava zmes vsega, da se bo vse sestavilo, kot je treba.«

Ana Soklič bo nastopila v prvem predizboru, 18. maja, kot druga po vrsti.Foto: Adrian Pregelj

Ob Ani bo nastopila izredna vokalistka, priznana učiteljica petja in članica skupine Okustični Karin Zemljič, ki je na evrovizijskem odru že spremljala Maraayo, ManuEllo in Leo Sirk. Kot pravi, je nastop na izboru za pesem Evrovizije neverjetna izkušnja, ki jo privošči vsakemu pevcu.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je letošnji evrovizijski predstavnici Ani Soklič ob odhodu v Rotterdam zaželel vso srečo. »Izredno sem vesel, da tekmovanje za pesem Evrovizije v Rotterdamu letos bo. To je največje glasbeno tekmovanje v Evropi, ta izjemni spektakel spremlja več milijonov gledalcev v Evropi in po svetu. Prisotnost RTV Slovenija je ključnega pomena, saj s tem javni medij omogoča predstavitev slovenskih glasbenih presežkov tudi zunaj naših meja.«

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.5.2021

Ana Soklič po nastopu strnila misli: Zgodilo se je, tako kot se je

13.5.2021

Ana Soklič po drugi vaji: Najbolj si želim, da bom tudi sama zadovoljna

12.5.2021

Rotterdam 2021: Ana Soklič se je na drugi vaji izognila padcu

9.5.2021

Ana Soklič po prvi vaji: Fokusiramo se na vsebino, ki jo skladba nosi

8.5.2021

Rotterdam 2021: Tako je izgledala Anina vaja – od kozmosa do oceana

Facebook

Twitter