FESTIVALI

Ana Maria Mitić, Mario Galunič in Klemen Slakonja so voditelji DSZG

Skozi tri festivalske večere prvih dnevov slovenske zabavne glasbe DSZG 2016 nas bodo popeljali Ana Maria Mitić (Poprock), Mario Galunič (Popevka) in Klemen Slakonja (EMA). Na treh festivalih bomo slišali 30 novih skladb, ob zaključku pa bomo z izborom EMA dobili tudi predstavnika na Evrosongu 2016.

Ana Maria Mitić, Mario Galunič in Klemen SlakonjaFoto: Žiga Culiberg

“Sama se na ta izziv že jutri začnem noro pripravljati: takoj zjutraj
sem najavljena v vse možne centre zdravega počutja, kjer bom vsak dan
delala športne vaje pod ultravijolično svetlobo: videz je pomemben! Ko
bom izklesala telo, pridejo na vrsto mojstrski stilisti, potem razgovori
z vsebinskimi geniji, na uho mi je prišlo, da tudi scenografija že
nastaja (oh, kako rada bi se v uvodni točki spustila s stropa na
utripajočem kristalnem lestencu!); najbolj pa se veselim priprav na
pogovore z izvajalci, saj bodo vsi žarometi uperjeni ravno v njih – in
tako je tudi prav!”

Poprock z Ano Mario Mitić, sobota, 13. februarja, ob 20. uri:
Prvi DSZG bo s prvim festivalskim večerom Poprock odprla vsestransko nadarjena in energična voditeljica, igralka in improvizatorica Ana Maria Mitić. Ana Maria je v preteklosti že sodelovala v oddajah Televiziji Slovenija, tokrat pa so ji zaupali vodenje novega festivala. “Vsekakor sem velika ljubiteljica glasbe – take sodobne in mladostne pa še posebej! In če gre za slovenske izvajalce? Ni lepšega! Vesela sem, da jim Televizija Slovenija namenja vse pomembnejše mesto v svojem programu in še večjo srečo mi predstavlja dejstvo, da bo ves februar glasbeno obarvan. Pa še nekaj: četudi gre za tekmovanje, ne pomeni, da se ne bi smeli ob tem zabavati,” pravi nasmejana voditeljica prvega večera na DSZG, ki se novega izzivi izjemno veseli.

Pred vrati je festival Dnevi slovenske zabavne glasbe 2016Foto: Žiga Culiberg

Popevka z Mariem Galuničem, sobota, 20. februarja, ob 20. uri:
Z DSZG želi RTV Slovenija večno žlahtnost popevk nadgraditi z novimi glasbenimi smernicami in zajeti širok krog ustvarjalcev različnih glasbenih žanrov. In kakšen večer Popevke lahko gledalci pričakujejo? “Ko sem videl imena nastopajočih, sem skočil do neba. Najodličnejši pevci in pevke bodo na oder letošnje Popevke zagotovo pripeljali najboljšo možno glasbo. Najbolj me zanima, kako avtorji v teh turbulentnih časih čutijo popevko, o čem bo pela in kako bo zvenela. Menda bo bolj nežna in otožna kot sicer. Gotovo bo takšna, kakršno ta trenutek potrebujemo,” je povedal Mario Galunič, voditelj drugega festivalskega večera Popevka.

Klemen Slakonja je med drugim vodil izbor Misija Evrovizija.Foto: Alesh Maatko

EMA s Klemnom Slakonjo, sobota, 27. februarja, ob 20. uri:
Zaključek festivala bo obeležil izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2016. Izbor EMA bo vodil Klemen Slakonja, ki se po nekajletnem premoru vrača na Televizijo Slovenija, kjer je že navduševali televizijsko občinstvo. “Minevajo štiri leta od mojega zadnjega televizijskega stika z Evrovizijo. V letih 2011 in 2012 mi je zlezla pod kožo in ni mi vseeno, kaj pošljemo v največji televizijski cirkus, če se ga že gremo. Veselim se, da bom spet del tega cirkusa in da nam bo mogoče s skupnimi močmi le uspelo najti slovensko Moiro Orfei,” je svoje misli pred začetkom nove slovenske evrovizijske zgodbe strnil Klemen Slakonja.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X