ZABAVNO & DRUŽABNO

Alenka Godec vabi na morje

Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba na radijskih postajah v Sloveniji.

Alenka Godec predstavlja novo videozgodbo.Foto: Gašper Pintarič

Izjemna vokalna interpretacija Alenke Godec in sveža inštrumentalna preobleka Janija Haceta sta botrovali izjemnemu izdelku, ki se mu je bilo težko upreti. Na prvem albumu iz sage So najlepše pesmi že napisane najdemo zaklade iz slovenske glasbene zakladnice: priredbe pesmi; Danes bo srečen dan, ki jo je v originalu zapel Tomaž Domicelj, potem Maja z biseri (Janez Bončina Benč), Vsi ljudje hitijo (Neca Falk), Dekle iz zlate ladjice (Ditka Haberl) in ostali biseri slovenski glasbene popevke.

Prihaja album So najlepše pesmi že napisane 3.Foto: Gašper Pintarič

Po enajstih letih bo luč sveta ugledala nova pošiljka evergreenov. Tu je že prvi
singel Gremo na morje, ki jo je v originalu davnega leta 1974
prepeval Zoran Crnković in se je v zgodovino slovenske popularne glasbe
zapisal kot eden največjih poletnih, morskih hitov v zgodovini
slovenske popularne glasbe. Za singel je nastal tudi videospot, ki ga je
ekipa posnela na potovanju iz notranjosti Slovenije, na morje, in to
kar z vlakom. Gremo na morje!

Dve leti kasneje, leta 2010, je izšel še drugi del albuma So najlepše pesmi že napisane II. Tu najdemo pesmi Življenje je lepo, Ti si moja roža (Videosex), Ne bom pozabil na stare čase ( Faraone).

Te dni pa smo izvedeli, da bo kmalu izšel še tretji album So najlepše pesmi že napisane III, ki jo bo ustvarila preverjena, zmagovalna ekipa, ki je sodelovala že pri prvih dveh izdelkih. Tudi ta album bodo krasile sodobne izvedbe nepozabnih melodij, ki marsikoga nostalgično popeljejo v preteklost. Iskrena sporočila, ki jih prenašajo uspešnice so že v preteklosti dosegle srca starih in mladih in gotovo tudi tokrat ne bo nič drugače.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button