EVROVIZIJA

ABBA veličastno odprla svoj muzej

Najbolj priljubljena evrovizijska zasedba ABBA je te dni v Stockholmu dobila svoj dolgo pričakovan muzej. Želite postati peti člane ABBE? V novem muzeju je vse mogoče!

Promocija o Abbinem muzeju se začne že na letališču v Stockholmu.Foto: Joakim Knutsson
Promocija na letališču.Foto: Joakim Knutsson

Obiskovalce v njem čaka doživetje posebne vrste, saj se lahko v posebnem Polar Studiu preobleče v kostum članov ABBE in postane še peti član te legendarne skupine. Na video platnu bodo Agnetha, Benny, Björn in Frida razkrili svoje osebne zgodbe z večletnih nastopov širom po svetu.

V muzeju je interaktivni klavir, ki je povezan z glasbenim studiem, kjer ustvarja Benny. Če bo imel obiskovalec, ki bo sedel zanj, srečo, se bo prižgala rdeča lučka in v živo bo postal del glasbenega ustvarjanja. Prvi veliki hit skupine z naslovom Ring Ring, ki ga na razstavi predstavlja rdeči telefon.

Člani  ABBE pravijo, da bo muzej predstavil čisto vse, kar so skupaj doživeli v vseh letih glasbenega delovanja v času 70. in 80. let, vse tisto, kar so si želeli, a do sedaj niso mogli pokazati. “Obisk muzeja je kot dokumentarec, ki obiskovalca seznani z vsem, kar se dogaja na odru, pod njim in v zaodrju,” je dejal Björn Ulvaeus.

Promocija o Abbinem muzeju se začne že na letališču v Stockholmu.Foto: Joakim Knutsson
Foto: Joakim Knutsson

Prihod v muzej se začne s filmom v polkrožni kinodvorani, ki ga je posnel Jonas Åkerlund in govori o karieri članov skupine v 60. letih.

Razstava se nato nadaljuje z dogodki iz evrovizijskega nastopa v Brightonu leta 1974, pa z obujanjem spominov pisanja prvih pesmi, kmalu pridemo v pisarno Stiga Andersona, obiščemo pa tudi šivalnico Owa Sandströma, kuhinjo Björna and Agnethe ter obisk zaključimo v ekskluzivnem Polar Studiu.

Vse to pa lahko počnete skupaj z Björnom, Agnetho, Frido in Bennyem, ki vas po razstavi vodijo s posebnim zvočnim vodnikom. 

Gre torej za enkratno izkušnjo in nepozabno doživetje, ki ga ne gre zamuditi. Cena polne karte stane 195 švedskih kron oziroma 23 evrov. Odprt je vsak dan od 10. ure dopoldne pa do 20. ure zvečer.

Torej, skok na letalo in v Stockholm na ogled tega edistvenega Abbinega muzeja na svetu …

Promocija o Abbinem muzeju se začne že na letališču v Stockholmu.Foto: Joakim Knutsson
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X