ZABAVNO & DRUŽABNO

60 let: Vse najboljše Oto Pestner

Ob življenjskem jubileju enega največjih slovenskih glasbenih ustvarjalcev se bomo ljubitelji najlepših pesmi in popevk 3. decembra v ljubljanskem Cankarjevem domu sprehodili po bogati in raznovrstni glasbeni poti Ota Pestnerja …

Oto PestnerFoto: Tjaša Oman

Od popevke do jazza nas bosta 3. decembra ob 19.30 uri popeljala oba orkestra (Simfonični orkester in Big band RTV Slovenija) ob pomoči domačih in tujih glasbenih gostov, ki želijo počastiti velikana slovenske zabavne glasbe.

Oto Pestner, ki bo januarja 2016 dopolnil 60 let, je v svojo bogati glasbeni karieri med drugim sodeloval s priznanimi svetovnimi imeni, kot so Golden Gate Quartet, Bobby McFerrin, Mercer Ellington, Dexter Gordon, New York Voices, Sheila Raye Charles, The Brown Sisters, Ladies of Song, B. B. King, Acappella, Ridgewood Baptist Choir, New Swing Quartet, Perpetuum Jazzile, Divas, Oliver Dragojević, The Eugster Brothers in mnogimi drugimi.

V 45. letih delovanja je Oto Pestner nastopil na okoli 10.000 koncertih v Sloveniji, Sovjetski zvezi, Avstriji, Nemčiji, ZDA, na Hrvaškem, Poljskem, v Švici, na Češkem in drugod. Oto Pestner je v svoji karieri izdal preko 45 solističnih albumov, s skupino New Swing Quartet nadaljnjih 45 albumov, z Alpskim Kvintetom preko 30 (nekateri prodani v milijonskih nakladah) ter sodeloval še na preko 50 različnih nosilcih zvoka.

Oto Pestner je zaznamoval tudi Slovensko popevko.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button