ESC 2020

12. maj: Zgodil bi se prvi predizbor, navijali bi za našo Ano Soklič

Če se ne bi zgodila pandemija covida-19, zaradi katere so 18. marca odpovedali Pesem Evrovizije 2020, bi 12. maja v prvem predizboru držali pesti za našo Ano Soklič, ki bi se predstavila s pesmijo Voda. V prvem predizboru bi se za novo evrovizijsko vstopnico borilo 17 predstavnikov, deset najboljših pa bi se uvrstilo v sobotni veliki finale ...

Ana Soklič bi nastopila v prvem delu večera.Foto: Alesh Maatko

V prvi polovici prvega predizbora bi se v torek, 12. maja, predstavile: Severna Makedonija, Belorusija, Litva, Švedska, Slovenija, Avstralija, Irska, Rusija. V drugi polovici predizbora pa še: Norveška, Ciper, Hrvaška, Azerbajdžan, Malta, Izrael, Ukrajina, Romunija, Belgija. Poleg 17 sodelujočih držav bi v prvem predizboru glasovale tudi Italija, Nemčija in še Nizozemska. V sklepno dejanje bi se po mnenju ljudstva in stroke uvrstilo deset najboljših, sedem pa bi se jih poslovilo od tekmovanja.

Uradni vrstni red za prvi evrovizijski predizbor 2020.Foto: Eurovision.tv

Večer, ki so ga poimenovali Eurovision Home Party so predvajali le na spletu, v času živega prenosa pa si ga je ogledalo več kot 100.000 gledalcev.  Nekateri oboževalci so si ob tem naredili pravo evrovizijsko vzdušje, zopet drugi pa so zraven prepevali kot že dolgo ne.

Kljub odpovedi Pesmi Evrovizije pa so organizatorji (skupaj z zvezo EBU) na večer prvega predizbora vendarle pripravili 'online' šov, ki je bil na sporedu v času planiranega predizbora, torej v torek zvečer med 21. in 23. uro. Spletni netekmovalni predizbor je sicer tokrat potekal nekoliko manj časa, namen pa je bil, da predstavijo vse pesmi, poleg tega pa so še pokazali kako ob tem - čeprav doma - uživajo številni oboževalci, ki so imitirali svoje evrovizijske zvezde.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

2.6.2020

Ciper do novega ESC predstavnika, Sandro se umika iz igre

31.5.2020

Majskih TOP 10: Brez presenečenj; ruski Little Big še povečal prednost

23.5.2020

Za Rotterdam 2021 potrjenih že 18 istih tekmovalcev, šest bo novih

23.5.2020

Čeprav niso nastopili na Evroviziji 2020, imajo že 102 milijonov ogledov

19.5.2020

ESC 2021 bo v Rotterdamu; kdaj in kako bo potekal izbor, je še uganka

Facebook

Twitter